Zuid-Afrikaans gehaktbrood (bobotie)

    Zuid-Afrikaans gehaktbrood (bobotie)

    17keer bewaard
    1uur55min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke gehaktbrood heb ik tijdens mijn bezoek aan Zuid-Afrika vaak gegeten en nu maak ik het thuis altijd zelf.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 plak oud wit- of bruinbrood (van de vorige dag)
    • 100 ml melk
    • 25 gr gepelde amandelen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 afgestreken eetlepel milde currypoeder
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
    • ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
    • het sap van 1 citroen
    • 3 eetlepels mango- chutney, fijngehakt
    • 40 gr rozijnen, fijngehakt
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 900 gr rundergehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Laat het brood in een schoteltje melk weken.
    3. Rooster de amandelen in een pan en hak ze daarna fijn.
    4. Verhit olie in een pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak dit goudbruin. Voeg de currypoeder toe.
    5. Knijp het brood uit en zet de melk apart.
    6. Meng in een grote kom het uienmengsel, brood en alle andere ingrediënten behalve 1 ei.
    7. Vet een broodvorm in. Doe het mengsel in de vorm en druk het plat. Bak het gehakt 1 uur in de voorverwarmde oven.
    8. Het resterende ei met de melk loskloppen en over het gehaktbrood schenken. Nog eens 20 minuten bakken tot het bovenop goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Bellemay
    van
    0

    Heb ervan genoten...wat lekker. Heb mijn eigen gemaakte mangochutney gebruikt. En erg geslaagd recept!! - 27 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren