Gegrilde lendebiestuk met knoflook-sinaasappelsaus

    (18)
    6 uur 20 minuten

    Neem grote sinaasappels die zwaar aanvoelen, die zijn het meest sappig.


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg lendebiefstuk, in dikke plakken
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • het sap van 2 sinaasappels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. Het vlees aan beide zijden horizontaal en verticaal insnijden en in een ondiepe schaal leggen. De helft van het sinaasappelsap apart zetten. De andere helft met knoflook en gember mengen. Over het vlees gieten en minstens 6 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden.
    3. Een rooster met olie invetten en de steaks op de barbecue leggen. 6-10 minuten per kant roosteren, of tot gewenste temperatuur. Van de barbecue halen en enkele minuten laten staan.
    4. Intussen de resterende sinaasappelsap opwarmen. Het vlees in plakken snijden en op een schaal leggen. De verwarmde sinaasappelsap erover gieten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (18)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties