Varkenshaas met geitenkaas

    Helemaal niet moeilijk en toch een leuk resultaat, varkenshaas in medaillons gesneden met hierop een stukje geitenkaas en in honing gebakken paprika met walnoten. Lekker met krielaardappelen in de schil gekookt en bijvoorbeeld broccoli of sla.

    Nanda

    Groningen, Nederland
    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 varkenshaas
    • 1/2 rode paprika
    • 1 eetlepel honing
    • vleeskruiden, peper
    • handje walnoten, in stukjes gehakt
    • boter en olie
    • teentje knoflook (eventueel)
    • geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de varkenshaas schuin in dikke plakken/medaillons. Kruid elk stukje met vleeskruiden naar smaak. Bak de varkenshaas in royaal boter 2 minuten aan elke kant aan. Leg ze dan op aluminiumfolie en pak ze hiermee in. Laat ze nog zo'n 10 minuten rusten.
    2. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Doe een klein beetje olie in de pan. Bak (eventueel) de knoflook even aan en voeg dan de paprika bij. Bestrooi met peper en voeg na ongeveer 3 minuten bakken de honing bij. Laat nog even doorbakken tot de paprika zacht is.
    3. Leg de stukjes varkenshaas op een bord. Leg op elk stukje vlees een flinke schep/plak geitenkaas en verdeel er dan de paprika over. Maak af met wat walnoten.
    4. Serveer met gekookte aardappelen in de schil en een groente als broccoli, sla of worteltjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties