Weense marmercake

    Weense marmercake

    4keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor marmercake heb ik van een vriendin uit Wenen. Smaakt het lekkerst met veel slagroom!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 220 gr zachte boter, en iets voor de bakvorm
    • 120 gr poedersuiker
    • 45 gr maïzena
    • 4 eidooiers
    • 1-2 eetlepels rum
    • een snufje zout
    • 1 zakje vanillesuiker, een beetje vanille extract of echte vanille
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 220 gr bloem, en een beetje voor de bakvorm
    • 125 ml melk
    • 4 eiwitten
    • 100 gr suiker
    • 20 gr ongezoete cacao
    • Glazuur: (optioneel)
    • Poedersuiker of chocoladeglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vet een tulbandvorm of ronde cakevorm in en bestuif met wat bloem. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
    2. Boter met poedersuiker, maizena, rum, zout vanille en citroenrasp tot een schuimig beslag mixen. Een voor een de eidooiers erdoor mengen. Bloem en melk afwisselend toevoegen en goed mengen.
    3. Sla de eiwitten stijf en mix er dan de suiker door. Meng dan het stijfgeslagen eiwit door het beslag.
    4. Schenk 2/3 van het beslag in de ingevette bakvorm. Roer het cacaopoeder door het resterende beslag en giet dit over het witte beslag in de bakvorm. Met een vork in spiraalvorm door het beslag gaan, zodat het beslag enigszins gemengd wordt en het marmereffect ontstaat.
    5. Bak de cak 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laten afkoelen en dan uit de vorm halen. Indien gewenst met poedersuiker bestuiven of met chocoladeglazuur bestrijken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren