Penne all' arrabbiata

    Penne all' arrabbiata

    6keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle maaltijd voor doordeweek. Eenvoudig te maken met ingrediënten die je meestal in huis hebt. Zo heb je snel een lekkere pasta met rode saus op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr pasta (penne)
    • 1 kilo gezeefde tomaten (pakjes)
    • 1 1/2 eetlepel groentebouillon
    • 1 eetlepel basilicum (vers, of gedroogd)
    • 1 snuf zout
    • 1 snufje peper
    • 3 gedroogde rode pepertjes
    • 3-4 knoflooktenen
    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Penne in 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking in gezouten water koken.
    2. Als de pasta het water ingaat, in een diepe pan wat olijfolie verhitten en de in schijfjes gesneden knoflook hierin aanbakken op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe, dan de in dunne ringetjes gesneden rode pepers (inclusief de kern) toevoegen en goed doorroeren.Groentebouillon, zout, peper en basilicum toevoegen, zachtjes laten koken en regelmatig roeren. Dan afsmaken (de groentebouillon geeft een licht zoete smaak).
    3. In reepjes gesneden paprika na ongeveer 5 minuten toevoegen en doorroeren. Ik hou het vuur steeds middelhoog. Als de saus iets te dik is, kun je wat van het pasat kookvocht toevoegen.
    4. Giet de pasta af en voeg de penne direct toe aan de saus. Zo hecht de saus zich optimaal aan de pasta. Laat de penne en saus samen nog 2 minuten zachtjes doorwarmen op een eventueel iets hoger vuur.
    5. Eventueel nog wat olijfolie toevoegen en garneren met basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren