Gekookte witte en groene asperges met peterselie

    Gekookte witte en groene asperges met peterselie

    9keer bewaard
    30min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Als het aspergeseizoen is, wil ik elke dag wel asperges eten. Met wat gekookte aardappelen en gesmolten boter is het een heerlijk, eenvoudig, gezond en caloriearm gerecht (ok, dan moet je wat zuinig zijn met de boter...).

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo witte asperges
    • 1 kilo groene asperges
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel suiker
    • 1 plakje witbrood
    • 1 theelepel boter
    • 1 bosje peterselie, gehakt
    • 100 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De witte asperges helemaal schillen en aan de onderkant ongeveer 1 cm afsnijden. De groene asperges alleen aan de onderkant (indien hard) schillen, en ongeveer 1 cm van de onderkant afsnijden.
    2. Water aan de kook brengen en zout, suiker, witbrood en boter aan het water toevoegen. Asperges hierin 15-20 minuten met de deksel op de pan koken.
    3. De gekookte asperges op een schaal leggen en met gehakte peterselie bestrooien. Serveer er de gesmolten boter bij.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    angelique
    van
    4

    simpel, maar zo zijn asperges het lekkerst. - 28 mrt 2011

    HenkLameijer
    1

    Nog nooit peterselie gebruikt. Daar wordt het wel erg lekker en festelijk van. - 27 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren