Rabarber-aardbeientaart

    Rabarber-aardbeientaart

    41keer bewaard
    2uur35min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Rabarber en aardbeien gaan fantastisch samen. Deze taart smaakt heerlijk met wat vanilleijs. Laat de vulling echt 30 minuten staan, anders smaakt het naar meel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor het deeg
    • 300 gr bloem
    • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 100 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • een snufje zout
    • 150 gr boter
    • 1 ei
    • Voor de vulling
    • 200 gr + 2 eetlepels suiker
    • 60 gr bloem
    • 450 gr rabarber, schoongemaakt en in kleine stukjes
    • 700 gr aardbeien, schoongemaakt en in vieren
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur30min rusten  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Meng voor het deeg de bloem en bakpoeder in een grote kom. Suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. De boter (in blokjes) en het ei toevoegen en alles tot een samenhangend, soepel deeg kneden. Laat het deeg minstens 1 uur, of een nacht in de koelkast liggen.
    2. Bloem en suiker in een grote kom mengen. Rabarber en aardbeien toevoegen, alles goed mengen en 30 minuten laten staan.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een springvorm in. Als het deeg gekoeld is, 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uitrollen tot een ronde lap. De bodem en zijkanten (tot de rand) met de lap deeg bedekken. Je kunt ook een taartvorm met een golvende rand gebruiken. rabarber-aardbeimengsel in de vorm doen en boter in vlokken over de vulling verdelen.
    4. Het resterende deeg uitrollen, in ca. 2 cm brede repen snijden en deze in ruitvorm over de taart leggen. Aan de rand goed vastdrukken. Bestrijk het deeg met eigeel en bestrooi met 2 eetlepels suiker.
    5. Bak de taart 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de taart lichtbruin is en begint te bubbelen. Oven uitdoen en de taart nog 15-20 minuten in de oven laten staan, zodat de vulling kan indikken. Op een rooster helemaal laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    van
    9

    Hallo, Dank je wel voor het recept. De taart was aan de buitenkant prachtig maar bij het snijden liep de vulling eruit. Ik heb gebakken in een traditionele oven. Het gebeurd me wel vaker dus ik doe iets verkeerd met de temperatuur en de tijd, denk ik... Heb je tips? Groet, Jake. - 20 jul 2013

    8

    @jokebert 200 gr suiker gaat door de vulling, 2 eetlepels over het eindresultaat heen voor het de oven in gaat... - 24 jul 2012

    van
    0

    bij vulling staat 200gr plus 2 eetlepels suiker waar staat de 200 gr voor - 21 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren