Zuid-Afrikaanse Tomaten Bredie

    Zuid-Afrikaanse Tomaten Bredie

    6keer bewaard
    3uur


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Bredie is een oude Kaapse naam voor een gerecht van vlees gestoofd met groenten, zodat de smaken zich goed mengen. De jus is dik en vol van smaak, en deze krijg je door vlees te gebruiken waar veel bot en vet aan zit, dit in bloem rollen en aanbraden alvorens de groente toe te voegen. De smaak wordt nog beter als je het de volgende dag (of twee dagen later) eet. Lekker met bruine rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1,5 kilo lam of schapevlees, in stukken gesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 grote ui, gehakt
    • 1 kilo verse tomaten, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 6 hele witte peperkorrels
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 theelepel bruine suiker
    • 1 eetlepel witte azijn
    • 1 scheutje worcestersaus
    • 1 runderbouillonblokje
    • 2 middelgrote aardappels, in kwarten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Verhit olie in een grote pan met zware bodem op middelhoog vuur. Bedek het vlees met de bloem en bak het in de hete olie tot het goed bruin is. Roer de uien erdoor en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe. Breng op smaak met zout, zwarte peper, witte peperkorrels, laurierblad, bruine suiker, azijn, worcestersaus en het bouillonblokje. Doe de deksel op de pan, zet het vuur lager en laat het geheel 2 uur sudderen tot het vlees helemaal zacht is. Roer af en toe, en zorg daaarbij dat er niks aan de bodem aanbakt.
    2. Voeg de aardappels 45 minuten voor het einde van de kooktijd toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren