Chocolade 'salami'

    Chocolade 'salami'

    48keer bewaard
    8uur30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is geen salami, maar een heerlijke chocolade-rol, lijkend op de Hollandse 'arretjescake', gemaakt van cacao, noten, gecondenseerde melk en een beetje cognac. Je hoeft het niet te bakken en je hebt maar één kom nodig! Dit recept is goed voor drie chocoladerollen.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 90 gr rozijnen
    • 4 eetlepels cognac, in gedeelten
    • 400 gr maria biscuits
    • 150 gr geblancheerde amandelen
    • 375 gr boter, gesmolten
    • 220 gr cacaopoeder
    • 1 (397 gr) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • poedersuiker, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Laat de rozijnen 10 minuten weken in 2 eetlepels cognac.
    2. Breek de koekjes met je handen in kleinere stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg de amandelen, boter, cacao, de rest van de cognac en de gecondenseerde melk toe. Voeg de geweekte rozijnen toe en meng alles goed door elkaar. Dit wordt een erg stijf deeg en het mengen gaat dan ook het makkelijkst met je handen. Het lijkt misschien alsof het niet goed wil mengen, maar hou vol, blijf kneden tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en een donker, vochtig deeg vormen.
    3. Leg een dubbele laag plasticfolie op een schoon oppervlak en leg 1/3 deel van het deeg in het midden van de folie. Vorm met je handen van het deeg een 'worst' van ongeveer 5 tot 7 cm doorsnee. Rol de chocolade'worst' stevig in het folie en draai de uiteinden samen.
    4. Herhaal deze stappen voor nog eens twee chocoladerollen. Leg ze een nacht in de koelkast.
    5. Als je ze wilt serveren, bestuif ze dan nog met wat poedersuiker en snij met een scherp mes in plakken.

    Tip

    Je kunt dit goed invriezen. In theorie zou je er ook 1 grote chocoladerol van kunnen maken, maar het deeg is gewoon makkelijker te verwerken in kleinere porties en zo heb je meerdere porties, waarvan je een deel kan invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Het was heerlijk, maar bijna niet te kneden. De volgende keer zal ik de hoeveelheden door drieen of vieren delen. Maar ik ga het zeker nog eens maken!!!! - 12 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren