Biltong

    Biltong

    11keer bewaard
    7dagen10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit gedroogde, ingelegde vlees is een Zuid-Afrikaanse specialiteit. Je kunt elke soort marinade gebruiken die je wilt. Je hebt ook touw nodig en een warme plek om je vlees op te hangen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo goede kwaliteit rundvlees
    • azijn, om mee te besprenkelen
    • marinade naar keus: traditioneel een combinatie van koriander, suiker en zout en peper, maar je kunt ook chilipeper, knoflook of zelfs pindakaas toevoegen.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7dagen  ›  Klaar in:7dagen10min 

    1. Was het vlees. Klop met de achterkant van een groot mes, of een vleeshamer op het vlees totdat het soepeler en zacht is.
    2. Besprenkel het vlees met azijn.
    3. Leg het vlees dan in de voorbereide marinade net zolang tot het vlees de marinade goed heeft geabsorbeerd.
    4. Leg het gemarineerde vlees op een bord en zet het een paar uur in de koelkast. Giet het overtollige vocht weg.
    5. Dip het vlees snel in een mengsel van half azijn/half water om het zout van het vlees af te halen.
    6. Maak een gat in een uiteinde van het vlees en rijg hier een draad doorheen, knoop het vlees vast en hou een lang stukje touw over waarmee je het kan ophangen.
    7. Hang het vlees ongeveer een week op een warme plek (leg er keukenpapier onder om eventuele druppels op te vangen!) totdat het droog is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    - Gewaardeerd op - 25 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren