Rundergoulash

    Rundergoulash

    9keer bewaard
    2uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Hongarije. Deze stoofpot smaakt heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 afgestreken eetlepels bloem
    • 3 afgestreken eetlepels paprikapoeder
    • 1 afgestreken theelepel zout
    • 1/2 afgestreken theelepel zwarte peper
    • 900 gr runderstoofvlees in blokjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 8 plakjes bacon (of spekblokjes)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 afgestreken eetlepels gemengde gedroogde kruiden
    • 400 gr (blikje) tomatenblokjes
    • 300 ml water
    • peterselie, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe de bloem, paprikapoeder, zout en peper in een grote (diepvries)zak. Voeg het rundvlees toe en schud het zodat alles bedekt wordt.
    2. Snij de bacon in kleine stukken. verhit olie in een grote koekenpan, voeg ui en bacon toe en bak dit 5 minuten, af en toe roeren.
    3. Voeg het vlees toe. Blijf 2 minuten voortudrend roeren met het vuur hoog, tot het vlees bruin is aan alle kanten.
    4. Voeg de kruiden, tomatenblokjes en water toe. Roer goed door en breng aan de kook. Breng de inhoud van de pan over naar een grote ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven van 170 graden C, voor nog eens 1 1/2 tot 2 uur. Roer halverwege de bereidingstijd de stoofpot een keer om. Garneer met wat peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren