Aubergineballetjes in tomatensaus

    Aubergineballetjes in tomatensaus

    2keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk in de zomer. Ik heb het in het zuiden van Italië leren kennen, in Puglia. Dankzij de keuken van lido Kypos.

    rokus2000 Trentino-Alto Adige, Italië

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg aubergines
    • 400 gr tomatenpulp
    • 3 eetlepels geraspte schapenkaas
    • 5 eetlepels paneermeel
    • 2 eieren
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • 5 eetlepels olijfolie extravergine
    • 1 bosje peterselie
    • wat blaadjes basilicum
    • wat zout
    • wat peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Was de aubergines en droog ze af, snij de vruchsteel eraf en leg ze in de oven op 180 graden. Dit zo'n 40 minuten of in ieder geval totdat ze zacht zijn.
    2. Laat de aubergines afkoelen, snij ze open, verwijder de pulp en doe dit in een mixer, samen met enkele blaadjes basilicum, het bosje peterselie, de knoflook, 1 heel ei en het geel van het andere ei, de geraspte schapenkaas, zout en peper.
    3. Mix alles door elkaar en doe het mengsel vervolgens in een schaal. Kneed er het paneermeel door en laat het vervolgens 10 minuten rusten.
    4. Maak er vervolgens balletjes van, die je over een met ovenpapier bedekte bakplaat verdeeld. Breng met een kwastje een lik olijfolie op de balletjes aan en zet ze vervolgens 30 minuten in de oven op 180 graden.
    5. Terwijl je wacht tot de balletjes gaar zijn, fruit je een gesnipperde ui in 2 eetlepels olijfolie in een koekepan. Als de ui zacht is doe je er de tomatenpulp bij (vuur even wat lager want anders spettert het letterlijk de pan uit), en nog wat blaadjes basilicum. Al snel kun je de pan van het vuur halen.
    6. Als de aubergineballetjes gaar zijn haal je ze uit de oven en je laat ze nog een minuut of tien op smaak komen in de tomatensaus met ui en basilicum.
    7. Dien de aubergineballetjes in tomatensaus lauw of koud op. Ze doen het goed als (vegetarisch) borrelhapje, of bij vlees- of visgerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren