Witte bolletjes

  • 31keer bewaard
  • 2uur15min

Het deeg voor het witbrood maak je in de broodmachine, maar je bakt de bolletjes af in de oven.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 8 bolletjes

  • 335 gr wit tarwemeel
  • 15 gr glutenmeel
  • 220 ml water
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 gr boter
  • 5 gr zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 (7gr) zakje gist

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Doe de ingrediënten in de broodbakmachine in de volgorde die de gebruiksaanwijzing aangeeft. Zet de machine op de deegstand en druk op start.
  2. Haal het deeg uit de broodbakmachine en verdeel het in 8 porties. Vorm er bolletjes van en leg deze op een (ingevette of met bakpapier beklede) bakplaat. Laat ze afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen. Dit kan ook in de oven met de temperatuur op de allerlaagste stand, als het in de rest van het huis te koud is om het brood goed te laten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de bolletjes na het rijzen met wat water en bak ze in 15 minuten in de voorverwarmde oven af.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

Chantal
van
3

Heerlijke broodjes! Ik heb er 16 kleine broodjes van gemaakt en heb ze met wat melk bestreken voor het bakken. - 24 dec 2010

Lisa
van
2

Goed recept voor witte broodjes! Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt, en elke keer gelukt. Soms vervang ik een deel van het witte meel door volkoren (ong. 100 gr) voor lichtbruine bolletjes. Werkt ook prima en smaakt lekker! - 09 dec 2013

juliannesophie
1

Het is echt iew en het stinkt en plakt.. - 06 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties