Pilaf met varkensvlees

    Pilaf met varkensvlees

    7keer bewaard
    1uur10min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Pilaf van varkensvlees in tomatensaus met perzik.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr hamlappen, in blokjes gesneden
    • 1 groot blik perziken op sap
    • 1 middelgroot blik tomatenpuree
    • 4 grote uien, in stukjes gesneden
    • 4 eetlepels ketjap
    • 2 theelepels sambal
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 gr boter
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 35min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Smelt de boter en braad de stukjes varkensvlees hierin aan. Voeg de ui toe en bak even mee. Voeg peper en zout naar smaak toe.
    2. Verwarm in een andere pan het sap van de perziken met evenveel water. Voeg de tomatenpuree, ketjap en sambal toe. Voeg de saus toe aan het vlees en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.
    3. Maak de saus wat dikker met 2 eetlepels maizena. Voeg als laatste de in stukjes gesneden perzik toe en warm dit even mee. Lekker met rijst en een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EliseVanlierop
    3

    dit is een zeer lekker recept heb het voor mijn fam gemaakt. had het voor 8 personen gemaakt alles twee keer dus. wij vonden het heel lekker had er een komkommer salade bij gemaakt. maar een 10 voor dit recept de moeite waard om een keer te maken. - 09 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren