Abrikoos-kokospudding

    Abrikoos-kokospudding

    6keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit Zuid-Afrikaanse dessert genaamd 'appelkoos-klapperpoeding' heb ik op mijn reis door Zuid-Afrika gegeten en het recept meegekregen. Het is niet moeilijk om te maken en abrikozen en kokos vormen een heerlijke combinatie.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 235 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 150 gr suiker
    • 60 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 100 ml melk
    • 1 (425 gr) blik abrikozen op siroop
    • 60 gr geraspte kokos
    • 3 eetlepels abrikozenjam
    • Voor de saus
    • 125 ml siroop van de abrikozen
    • 375 ml water
    • 100 gr suiker
    • 50 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met wat boter.
    2. Meng door een zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout. Mix in een andere kom de suiker en boter tot een romig geheel en voeg dan een voor een de eieren toe. Meng het vanille extract door de melk en voeg beurtelings het meelmengsel en de melk toe aan het eimengsel. Mix goed door.
    3. Schep de helft van het beslag in de ovenschaal. Leg de abrikozenhelften op het beslag met de holte naar boven en schep een klein beetje abrikozenjam in elke holte. Strooi kokos over de abrikozen en schenk het resterende beslag eroverheen. Strijk het beslag glad.
    4. Bak de pudding 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin en gaar is.
    5. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten samen in een pannetje te verhitten op laag vuur. Roer net zolang tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
    6. Giet de warme saus over de pudding zodra deze uit de oven komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren