Gebakken asperges

    Gebakken asperges

    3keer bewaard
    35min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Ik weet eigenlijk niet wat ik lekkerder vind, gekookte of gebakken asperges. Dit recept voor gebakken asperges is een heerlijk bijgerecht voor vlees, maar ook als vegetarische maaltijd met wat aardappelen of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr witte asperges
    • 400 gr groene asperges
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • een snufje suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • een beetje versgemalen zwarte peper
    • 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Was de asperges. Schil de witte asperges en snijd ongeveer 1 cm van de houtige onderkant af. Breek de het onderste stukje van de groene asperges af, daar waar de asperge natuurlijkerwijs zal breken. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.
    2. Boter en olie in een pan verhitten. Aspergestukjes toevoegen en deze bakken. Voeg de suiker, zout en peper toe en laat de asperges 15 minuten afgedekt garen.
    3. Tegen het einde van de kooktijd de slagroom toevoegen en een beetje laten inkoken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EndreRuttkay
    0

    - Gewaardeerd op - 19 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren