Gekarameliseerde kipvleugels

    Gekarameliseerde kipvleugels

    30keer bewaard
    1uur15min


    2239 personen hebben dit gemaakt

    Gebraden kipvleugels met een kleverig, zoet korstje. Geserveerd met rijst en broccoli is het een hoofdgerecht, maar u kunt het ook als voorgerecht of borrelhapje bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 1/2 kg kipvleugels
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 7 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels ketchup
    • 225 ml honing
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. De kip enkellaags over een ovenschaal verdelen. Olie, ketjap, ketchup, honing, knoflook, zout en peper mengen en over de kip schenken.
    3. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de saus gekarameliseerd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Ik heb koriander, komijn en 5kruidenpoeder gebruikt voor een oosters tintje,het smaakt perfect. - 27 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren