Asperges met zalm en sinaasappel-botersaus

    Asperges met zalm en sinaasappel-botersaus

    18keer bewaard
    1uur


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een bijzonder voorgerecht met asperges en zalmfilet of een licht hoofdgerecht als je het serveert met wat stokbrood. Het maken van de saus neemt wat tijd, maar is de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr verse zalm(filet), in dunne schijven (je kunt ook gerookte plakjes zalmfilet gebruiken, maar dan geen zout gebruiken)
    • 1 kilo asperges (20 stengels)
    • 3 sinaasappels, heel dun geschild
    • zout
    • 100 ml witte wijn
    • 125 ml slagroom
    • 50 gr boter
    • zwarte versgemalen peper
    • verse peterselie, dragon of waterkers (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Asperges wassen en schillen, 1 cm van de onderkant afsnijden. Het sap van een halve sinaasappel en wat zout in koud water in een pan doen en aan de kook brengen. Asperges toevoegen en ze in 10 minuten gaar koken. Dan de asperges in koud water leggen.
    2. Voor de saus: de sinaasappels uitpersen en 200 ml sap afmeten. Sinaasappelsap, witte wijn en sinaasappelschil in een pan doen, aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Voeg dan de helft van de slagroom toe en laat dit inkoken tot ongeveer 125 ml.
    3. Verwijder de sinaasappelschil. breng de saus op smaak met zout, peper en fijngehakte kruiden (dragon of peterselie).
    4. 50 gr ijskoude boter door de saus roeren. De rest van de slagroom stijf kloppen en door de saus mengen.
    5. Verwarm 4 borden voor, met boter bestrijken, de asperges daarop rangschikken en met zout en peper bestrooien. De plakken zalmfilet hierop leggen en met zout en peper bestrooien. Schenk wat van de sinaasappel-botersaus over de zalm.
    6. Zet de borden 2-3 minuten onder de grill van de oven, tot de saus goudbruin is.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren