Asperges antipasti met zalm

    Asperges antipasti met zalm

    2keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een leuk voorgerecht met zalm, verse witte asperges en verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr witte asperges
    • zout
    • suiker
    • klontje boter
    • 100 gr gerookte zalm
    • 3 eetlepels maiskiemolie
    • 1 eetlepel gehakte kruiden (bv wilde knoflook, rucola, peterselie, etc.)
    • 30 gr parmezaanse kaas
    • peper, grof gemalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Asperges schillen en de uiteinden afsnijden.
    2. Een pan met water aan de kook brengen, asperges met zout, schepje suiker en boter toevoegen en 10 minuten koken. Asperges uit de pan halen en laten afkoelen.
    3. Gerookte zalm op twee borden leggen. De asperges hierop rangschikken.
    4. Maiskiemolie in een pan met de kruiden verwarmen, maar niet heet laten worden. verdeel dit over de asperges.
    5. Parmezaanse kaas in grove plakjes schaven en over de asperges verdelen. De antipasti van asperges met peper bestrooien en serveren.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren