Asperges met hazelnootsaus

    Asperges met hazelnootsaus

    6keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik verheug me altijd erg op het aspergeseizoen, zodat ik dit gerecht weer eens kan maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse witte (of groene) asperges
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • 80 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 225 ml hete groentenbouillon
    • 225 ml hete melk
    • 2 eetlepels citroensap
    • snufje suiker
    • zout
    • versgemalen witte peper
    • snufje nootmuskaat
    • 1 eidooier
    • 50 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de asperges (alleen indien je witte asperges hebt) en in kokend water gaar koken.
    2. Hazelnoten in een pan onder voortdurend roeren kort roosteren. Zet apart.
    3. Boter in een pannetje smelten en bloem toevoegen. 1-2 minuten al roerend bakken. beetje bij beetje de hete bouillon en melk toevoegen en goed met een garde blijven roeren, tot de saus dikker wordt. Hazelnoten toevoegen.
    4. Citroensap en alle kruiden toevoegen. Op laag vuur 5 minuten zachtjes laten koken.
    5. Eidooier met de salgroom vermengen en door de saus mengen. Alles goed verwarmen, maar niet meer laten koken.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk, deze nootachtige smaak van de saus past erg goed bij verse witte asperges. - 14 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren