Roergebakken asperges

    Roergebakken asperges

    2keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Asperges kun je koken, maar ook heel goed bakken. Erg makkelijk en smaakt eenvoudigweg heerlijk! Een lekker bijgerecht of gewoon zo, met wat brood en salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse witte asperges
    • 1 eetlepel boter
    • citroensap
    • beetje suiker
    • 100 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Asperges schillen en de uiteinden afsnijden. Elke asperge in ongeveer 3 stukjes snijden.
    2. Boter in een pan verhitten en de asperges in de pan doen. Met citroensap besprenkelen en met wat suiker bestrooien.
    3. Bak de asperges tot ze zacht zijn (ongeveer 10-15 minuten), blijf daarbij steeds met een spatel de asperges omroeren. Als laatste de slagroom toevoegen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren