Roergebakken asperges

    Roergebakken asperges

    Foto recept: Roergebakken asperges
    3

    Roergebakken asperges

    (6)
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Asperges kun je koken, maar ook heel goed bakken. Erg makkelijk en smaakt eenvoudigweg heerlijk! Een lekker bijgerecht of gewoon zo, met wat brood en salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse witte asperges
    • 1 eetlepel boter
    • citroensap
    • beetje suiker
    • 100 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Asperges schillen en de uiteinden afsnijden. Elke asperge in ongeveer 3 stukjes snijden.
    2. Boter in een pan verhitten en de asperges in de pan doen. Met citroensap besprenkelen en met wat suiker bestrooien.
    3. Bak de asperges tot ze zacht zijn (ongeveer 10-15 minuten), blijf daarbij steeds met een spatel de asperges omroeren. Als laatste de slagroom toevoegen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren