Tiropitakia (Griekse kaashapjes)

    Tiropitakia (Griekse kaashapjes)

    57keer bewaard
    1uur25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit Griekse hapje is leuk voor feestjes, en het is eenvoudig te maken. Serveer als borrelhap of amuse. Je kunt de overgebleven hapjes erg goed invriezen. Gewoon laten ontdooien en even in een oven opwarmen en ze lijken weer versgebakken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 40 hapjes

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • Vulling
    • 275 gr verkruimelde fetakaas
    • 1 ei, losgeklopt
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 ei, losgeklopt (om mee te bestrijken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Om het deeg te maken: mix de boter met een elektrische mxer licht en romig, in 2-3 minuten. Voeg de yoghurt en zout toe en mix nog een minuut.
    2. Voeg 2/3 van het meel toe. Mix het met de hand totdat het goed is gemengd.
    3. Voeg langzaam het resterende meel toe, een paar eetlepels per keer, tot het deeg zacht is, maar niet meer aan je handen plakt. Laat het deeg 30 minuten rusten.
    4. Maak ondertussen de vulling: Meng alle ingredienten voor de vulling en roer door. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden C / hetelucht 180 graden C / gasovenstand 6.
    5. Je kunt de tiropitakia op twee manieren maken: Voor 'rustieke' tiropitakia: Neem een klein beetje deeg en vorm die met je handen tot een balletje ter grootte van ongeveer een walnoot. Druk het balletje plat en gebruik je vingers om het tot een cirkel van ongeveer 7 cm te vormen.
    6. Vul elke rondje deeg met een volle theelepel van de vulling en vouw het dubbel tot een halve cirkel (omdat je op deze manier minder meel gebruikt, heb je geen ei nodig om de randen vast te plakken). Leg ze op het bakpapier op de bakplaten en druk met je vingers de randjes goed dicht.
    7. Voor meer 'professionelere' uitziende tiropotakia rol je het deeg uit met een deegroller op een licht bebloemd oppervlak tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Snij er rondjes uit van 7cm doorsnee met een steker of een glas. Vul elk rondje met een volle theelepel vulling, smeer de randjes in met wat losgeklopt ei en vouw ze dubbel tot een halve cirkel. Leg ze op de bakplaten en druk met een vork de randjes goed dicht.
    8. Op welke manier je de tiropitakia ook hebt gemaakt, bestrijk de bovenkanten met wat losgeklopt ei. Bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren