Geroosterde rozemarijn-lam-aardappelen

    (3)

    De aardappels worden geroosterd tot ze krokant en bruin zijn en hebben een echte vleessmaak. Deze geroosterde aardappels worden gemaakt met het vet en sap dat je van het roosteren van een stuk lam krijgt. Een fantastische aanvulling op een zondagse lunch.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappelen, geschild en in kwarten gesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    • Zout naar smaak
    • Afgekoeld vet/vocht van een geroosterd stuk lam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasovenstand 7.
    2. Leg de aardappels in een pan met water zodat de aardappels bedekt zijn. Breng aan de kook en kook ongeveer in 10 minuten beetgaar.
    3. Doe de aardappels in een plastic bak met deksel en schenk het lamsvocht erbij. Breng op smaak met rozemarijn en zout. Doe het deksel er goed op en schud het bakje zodat de aardappels er goed in gedrenkt worden. Leg ze daarna op een bakplaat.
    4. Rooster ze in 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze donkerbruin en knapperig zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties