Gekookte ossentong

    Gekookte ossentong

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur5min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte dit gerecht vaak en de kooktijd leek eindeloos! Het is bijna onvoorstelbaar dat we als kinderen vochten om de tongtip en de volgende dag sandwiches met tong en mayonaise mee naar school namen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ossentong
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. De tong in een stoofpan onder gezouten water zetten. Aan de kook brengen en koken tot het buitenste vel loslaat (ong. 2 1/2 - 3 uur). Het dikke, buitenste vel verwijderen en serveren.

    Tip:

    Dit smaakt ook goed op brood met mosterd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik heb ooit in Portugal eens ossetong gegeten en vond het ook heerlijk! Ik ga je recept zeker een keer proberen. Eens kijken of mijn kids net zo zullen reageren - 02 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren