Chocolade-marmercake

    Chocolade-marmercake

    9keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke gemarmerde chocoladecake met een vleugje specerijen.

    kroeneberg Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr boter/margarine op kamertemperatuur
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 gr witte basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 30 gr nesquick (of cacao)
    • mespuntje kardemom
    • 1 theelepel kaneel
    • snufje peper
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter met de vanillesuiker en witte basterdsuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe. Mix rustig. Voeg daarna het gezeefde zelfrijzend bakmeel rustig toe.
    2. Schep 2/3 deel van het deeg in een ingevette cakevorm van ongeveer 28cm. Maak een geultje in het midden. Meng het nesquick poeder met de kardemom, kaneel, peper en nootmuskaat en mix door het overgebleven deeg. Schep ook dit deel in de cakevorm, in de geul. Maak met een lepel of vork wat omhalen zodat het een gemarmerd effect krijgt.
    3. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 70 minuten bakken. Controleer met een breinaald of saté prikker of de cake gaar is en laat hem enkele minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren