Aardappeltaart met brie

    Aardappeltaart met brie

    7keer bewaard
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Tartiflette wordt normaal gemaakt met reblochon, maar in dit geval gebruik ik een flinke brie. De kinderen kunnen mooi helpen met de voorbereiding (en het opeten natuurlijk!). Voor dit recept heb je geen oven nodig, op het fornuis gaat het ook. Kook de aardappels de dag vantevoren, dan zijn ze makkelijker te schillen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kg aardappelen
    • 2 grote handen vol spek
    • 2 of 3 uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 ronde (500 gr) brie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Kook de aardappelen in een pan met water of de snelkookpan. Laat ze afkoelen en schil ze dan.
    2. Bak het spek op middelhoog vuur uit. Voeg de knoflook en ui toe en bak ongeveer 15 minuten tot de uien zacht zijn.
    3. Verwijder het overtollig spekvet. Snijd de aardappelen in schijfjes en leg de helft onderin een grote pan. Bedek dit met het spek-uienmengsel.
    4. Snijd de brie in 8 punten en snijd elke punt horizontaal door de helft.
    5. Leg de helft van de brie over de uien met de korst naar boven in de pan. Leg dan de resterende aardappelen en de resterende brie in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en bak op laag vuur totdat de brie is gesmolten (ongeveer 25 minuten).

    Serveersuggestie

    Serveer warm met een groene salade.

    Vooraf maken

    Kook de aardappelen een dag vantevoren zodat ze makkelijker te schillen zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren