Snelle aardbeien-slagroomtaart

    Snelle aardbeien-slagroomtaart

    187keer bewaard
    2uur35min


    228 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke aardbeientaart, gevuld met vanilleroom. Je kunt ook ander fruit gebruiken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 5 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 150 gr bloem
    • 1 mespuntje bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 1 bakje aardbeien
    • 2 grote bekers + 1 grote beker slagroom
    • 1 pakje saroma, vanillesmaak
    • geraspte chocola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Oven voorverwarmen voor 200 graden C en een springvorm invetten.
    2. Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk glad.
    3. Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Laat de cake afkoelen en snijd de taart dan eenmaal horizontaal door.
    5. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor garnering. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien.
    6. Doe de springvormrand weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom met het pakje saroma stijf en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake erbovenop leggen.
    7. Zet de taart 2 uur in de koelkast.
    8. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvormrand. De laatste beker slagroom stijf slaan en de taart hiermee bestrijken. Garneren met de resterende aardbeien en de geraspte chocola.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (17)

    van
    51

    dank voor t gemakkelijke recept!Ik heb deze als basis gebruikt en met wat eigen creativiteit is dit een heerlijke taart geworden! Heb de laag cake ingesmeerd met een dikke laag vanille custard. Erg lekker! - 03 okt 2011

    rbeijsens
    van
    48

    Ik wil hem gaan maken maar welke maat kwa vorm is het beste om te gebruiken?? - 22 dec 2013

    van
    16

    - 12 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren