Hartige taart met asperges, spek en ui

    Hartige taart met asperges, spek en ui

    45keer bewaard
    55min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te maken quiche met asperges, je gebruikt bladerdeeg als bodem. Zowel groene als witte asperges zijn geschikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere groente gebruiken, de basis blijft hetzelfde.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr asperges
    • 150 gr spekblokjes, of plakjes spek in reepjes gesneden
    • 1 ui
    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 2 eieren
    • 200 ml creme fraiche
    • 100 gr geraspte kaas (belegen)
    • peper en zout
    • italiaanse kruiden (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak de asperges schoon (schil ze eventueel) en haal de onderste 1 cm van de stelen af. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Laat ze 6 minuten koken in een pan water.
    2. Bak in een koekenpan op hoog vuur de spekblokjes iets uit. Voeg dan de ui toe en bak het geheel net zolang door, tot de spek iets knapperig is en de ui zacht. Lepel het overtollige spekvet uit de pan, of laat het uitlekken in een vergiet boven keukenpapier. Zet apart.
    3. Klop in een kom de twee eieren los met een garde. Meng hier de creme fraiche doorheen. Voeg vervolgens flink wat peper (wees royaal, want de saus bepaalt wat dat betreft de smaak van de quiche), en een klein beetje zout toe en de helft van de geraspte kaas. Roer de saus nog even goed door.
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden C en haal de bladerdeeg uit de diepvries.
    5. Vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bekleed de bodem en de rand met (ontdooid) bladerdeeg, eventueel rol je de bladerdeeg iets uit als je te weinig hebt om alles te bedekken.
    6. Meng de asperges met het ui-spekmengsel en doe de helft hiervan in de bodem. Strooi nu de resterende kaas over de vulling en bedek met de laatste asperges en spek en ui. Bestrooi het geheel eventueel met wat italiaanse kruiden.
    7. Verdeel de saus over de taart. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.

    Serveersuggestie

    Voor twee mensen een heerlijk hoofdgerecht. Krijg je meer eters, dan kun je er nog een lekkere frisse salade bij serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    3

    Andere ingrediënten gebruikt. ipv asperges heb ik gekokte spercieboontjes gebruikt. Ik kon net geen asperges meer krijgen in de winkel. Jammer, want ik had het graag geprobeerd - 28 jun 2011

    van
    1

    erg lekker en gemakkelijk te maken - 28 jun 2011

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 11 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren