Gelaagde kastanjecake

    Gelaagde kastanjecake

    (1)
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze verrukkelijke combinatie van kastanjes, chocolade en cake wordt het middelpunt van elke verjaardag!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr suiker
    • 4 eieren
    • 250 ml plantaardige olie
    • 250 ml witte wijn
    • 300 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr gezoete kastanjepuree
    • Glazuur
    • 50 gr ongezouten boter
    • 100 gr pure chocolade
    • 3 eetlepels room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 90 gr poedersuiker
    • 8 geglaceerde kastanjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Eieren en suiker met een mixer opkloppen. Olie, wijn, bloem, zout, bakpoeder en 1 theelepel vanille toevoegen en 1-1 1/2 minuut verder kloppen.
    3. Het beslag in de bakvormen schenken en 30-35 minuten bakken tot de cake gaar is.
    4. De cakes 10 minuten in de bakvormen laten afkoelen. Uit de bakvorm verwijderen en minstens 2-3 uur op een rooster laten afkoelen alvorens te glaceren.
    5. Met een taartschep of gekarteld mes elke laag doormidden snijden. Leg 1 laag op een presenteerschaal en besmeer deze met 1/3 van de kastanjepuree. Leg de 2e laag erop en bemeer deze met 1/3 van de kastanjepuree. Dezelfde procedure voor de 3e laag. De laatste laag er bovenop leggen en de cake apart zetten.
    6. Voor het glazuur: boter met chocolade au bain-marie laten smelten. Van het vuur halen en room, poedersuiker en 1 theelepel vanille erdoor kloppen. Schenk de warme chocoladesaus over de cake en garneer deze met geglaceerde kastanjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren