Gelaagde kastanjecake

    Gelaagde kastanjecake

    3keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze verrukkelijke combinatie van kastanjes, chocolade en cake wordt het middelpunt van elke verjaardag!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr suiker
    • 4 eieren
    • 250 ml plantaardige olie
    • 250 ml witte wijn
    • 300 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr gezoete kastanjepuree
    • Glazuur
    • 50 gr ongezouten boter
    • 100 gr pure chocolade
    • 3 eetlepels room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 90 gr poedersuiker
    • 8 geglaceerde kastanjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Eieren en suiker met een mixer opkloppen. Olie, wijn, bloem, zout, bakpoeder en 1 theelepel vanille toevoegen en 1-1 1/2 minuut verder kloppen.
    3. Het beslag in de bakvormen schenken en 30-35 minuten bakken tot de cake gaar is.
    4. De cakes 10 minuten in de bakvormen laten afkoelen. Uit de bakvorm verwijderen en minstens 2-3 uur op een rooster laten afkoelen alvorens te glaceren.
    5. Met een taartschep of gekarteld mes elke laag doormidden snijden. Leg 1 laag op een presenteerschaal en besmeer deze met 1/3 van de kastanjepuree. Leg de 2e laag erop en bemeer deze met 1/3 van de kastanjepuree. Dezelfde procedure voor de 3e laag. De laatste laag er bovenop leggen en de cake apart zetten.
    6. Voor het glazuur: boter met chocolade au bain-marie laten smelten. Van het vuur halen en room, poedersuiker en 1 theelepel vanille erdoor kloppen. Schenk de warme chocoladesaus over de cake en garneer deze met geglaceerde kastanjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren