Bananenbrood

    Bananenbrood

    1keer bewaard
    2uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker, zoet brood, ideaal voor het ontbijt (besmeerd met echte boter) of een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1,5 dl droge witte wijn
    • 100 gram zachte roomboter
    • 150 gram suiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 225 gram zelfrijzend bakmeel
    • 3 zeer rijpe bananen
    • 75 gram geroosterde pijnboompitten
    • 50 gram gedroogde cranberries
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 losgeklopt groot ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. (heteluchtoven tot 160 graden) Bekleed een cakevorm met een inhoud van 1,5 liter met vetvrij bakpapier. Pel de bananen en prak ze met het citroensap zo glad mogelijk. Roer 25 gram suiker door de helft van de wijn en zet dit apart.
    2. Roer met een elektrische mixer de wijn, suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei ca 5 minuten tot een romig geheel. Zeef het bakmeel erboven en spatel alles luchtig door elkaar. Spatel er dan eerst de bananenpuree door, daarna de cranberries en pijnboompitten.
    3. Schep het deeg over in de cakevorm en bak het bananenbrood in 70 minuten gaar in het midden van de oven. Kook vlak voor het einde van de baktijd de apartgehouden wijn en suiker tot de helft in.
    4. Strort het bananenbrood op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Prik met een houten satèprikker enkele diepe gaten in de bodem van het bananenbrood en giet er de ingekookte wijn over. Laat het brood ondertseboven helemaal afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren