Broodje oprolschol

    Broodje oprolschol

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    lekker lunchbroodje met vis, zoete wijn, mascarpone en ham!!

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 pistoletjes
    • 3 eetl groene pesto
    • handje rucola
    • 12 stukjes scholfilets van 3 schollen
    • 6 dunne plakken parmaham
    • 15 verse salieblaadjes in reepjes gesneden
    • 1 1/2 dl marsala
    • scheutje olijfolie
    • 100gr mascarpone
    • beetje zout
    • beetje knoflookpeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Dep de scholfilets goed droog en leg ze met de velkant naar boven op het aanrecht. Bestrooi ze royaal met knoflookpeper, daarover 3/4 van de salie en sprenkel er tenslotte 1/2 dl zoete Marsala over.
    2. Halveer de plakken parmaham tot 12 langwerpige repen. Rol de scholfilets strak op en omwikkel elk rolletje met een reep parmaham. Steek steeds 3 rolletjes aan een houten satehstokje.
    3. Verhit in een grote koekenpan een scheut olijfolie en bak de spiezen in ca 12 minuten gaar. Wel regelmatig omdraaien.
    4. Neem de spiezen uit de pan en houd ze warm onder een stuk aluminumfolie. Giet de rest van de Marsala bij het bakvet en laat dit tot de helft inkoken. Roer hierbij alle aanbaksels los van de panbodem. Roer de Mascarpone door de ingekookte wijn en kook de saus nog heel even door, roer er de rest van de salie door en breng de saus op smaak met een beetje zout en wat knoflookpeper.
    5. Snijd de pistolets horizontaal diep in over de gehele lengte, maar net-niet dóór. Druk de pistolets voorzichtig verder open. Bestrijk de snijvlakken dunnetjes met pesto, leg er wat rucola tussen en daarop een spies met oprolschol. Schep de saus over de vis en druk de pistolets een beetje dicht om de vulling heen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    super lekker en bijzonder! - 15 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren