Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue

Dit recept voor geroosterde kipspiesjes moet ik gewoon delen! Laat de kip 3 uur marineren!

KGOLL1

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 pak (200 gr) Griekse yoghurt zonder vet
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel gedroogde en gemalen rozemarijn
  • 500 gr kipfilet, in stukken van 2,5 cm
  • 1 grote rode ui, in partjes
  • 1 grote groene paprika, in stukken van 3 cm

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. In een grote, ondiepe ovenschaal yoghurt, feta, citroenrasp, citroensap, oregano, zout, peper en rozemarijn vermengen. De kip in de schaal leggen en een sauslaagje geven. Afdekken en 3 uur in de koelkast laten marineren.
  2. De barbecue goed heet laten worden.
  3. Afwisselend kip, ui en groene paprika aan vleespennen rijgen. De resterende saus verwijderen.
  4. De spiesjes op de voorverwarmde barbecue roosteren tot het vlees wit is en het vleessap helder.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties