Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue

    • < />
    • < />
      allrecipes
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue

    Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue

    (289)
    30min


    283 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor geroosterde kipspiesjes moet ik gewoon delen! Laat de kip 3 uur marineren!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak (200 gr) Griekse yoghurt zonder vet
    • 100 gr feta, verbrokkeld
    • 1/2 theelepel citroenrasp
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel gedroogde en gemalen rozemarijn
    • 500 gr kipfilet, in stukken van 2,5 cm
    • 1 grote rode ui, in partjes
    • 1 grote groene paprika, in stukken van 3 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote, ondiepe ovenschaal yoghurt, feta, citroenrasp, citroensap, oregano, zout, peper en rozemarijn vermengen. De kip in de schaal leggen en een sauslaagje geven. Afdekken en 3 uur in de koelkast laten marineren.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. Afwisselend kip, ui en groene paprika aan vleespennen rijgen. De resterende saus verwijderen.
    4. De spiesjes op de voorverwarmde barbecue roosteren tot het vlees wit is en het vleessap helder.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (289)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren