Vlierbessentaartjes

    Vlierbessentaartjes

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een glutenvrij recept voor vlierbessentaartjes.

    EllenKuyper Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 taartjes

    • 125 gram roomboter
    • ¼ tl vanille
    • 125 gram rijstemeel
    • 125 gram ketanmeel
    • Glutenvrij bloem voor het uitrollen
    • ¾ tl fiberhusk
    • 4 a 5 el melk
    • Snuf zout
    • 50 gram rijststroop
    • 1 potje vlierbessenjam
    • 100 gram amandelmeel
    • 50 gram rijststroop
    • 1 ei
    • Rasp van 1 onbespoten citroen
    • 125 ml crème fraiche
    • 100 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Begin met het maken van de spijs en roer de amandelmeel, 50 gram rijststroop, het ei en de rasp van 1 citroen door elkaar. Laat dit rusten om op smaak te komen terwijl het deeg gemaakt wordt.
    2. Maak deeg van 125 roomboter, vanille, rijstemeel en kleefrijstmeel, snufje zout en de rijststroop. Kneed dit goed door elkaar. Voeg eetlepel voor eetlepel melk toe en kneed het tot een stevige massa. Let goed op dat het meel niet te vochtig wordt! Bestrijk de kleine eenpersoons taartvormpjes met boter en leg op de bodem een rondje bakpapier.
    3. Strooi wat bloem op het werkblad en leg daarop het deeg. Strooi ook wat meel op het deeg zodat het niet aan de roller blijft plakken. Rol het deeg goed uit tot een lap. Gebruik de op drie na grootste ronde uitsteekvorm en steek hiermee 10 deeglapjes uit. Leg de deeglapjes in de vorm en druk voorzichtig iets aan.
    4. Meng de crème fraiche door de spijs en verdeel dit mengsel over de 10 deegvormpjes. Bak in 20 – 25 minuten de taartjes gaar. Laat ze volledig afkoelen voor ze uit de vorm worden gehaald. Zodra ze afgekoeld zijn heel voorzichtig op de zijkant van de vorm tikken zodat de gebakjes eruit glijden. Het bakpapier verwijderen. Doe dit heel voorzichtig zodat het deeg niet breekt!!! Bestrijk alle taartjes royaal met vlierbessenjam. Klop de slagroom stijf en decoreer met een toef slagroom op het taartje.

    Bekijk dit op mijn blog

    Bekijk mijn website "GebakEnZo"

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren