Pijnboompitten-citroentaart

    Pijnboompitten-citroentaart

    4keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke (biologische) taartbodem belegd met een romige vulling van pijnboompitten en honing.

    EllenKuyper Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 185 gram roomboter
    • 110 gram rijststroop
    • Snuf zout
    • 275 gram biologisch zelfrijzend bakmeel
    • 50 gram ongebleekt wit meel
    • 170 gram roomboter
    • 3 eieren
    • 250 gram acaciahoning
    • Rasp en sap van 1 onbespoten citroen
    • 200 gram pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak een deeg van 185 gram roomboter, de rijststroop, snufje zout, zelfrijzend bakmeel en ongebleekt meel. Leg bakpapier in een quichevorm en zorg dat het over de rand hangt. Druk het deeg hierin goed uit.
    2. Verwarm de acaciahoning in een pannetje. Klop de overige roomboter luchtig met de mixer. Voeg de eieren toe en mix goed door. Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg rasp en sap toe aan het botermengsel. De warme acaciahoning toevoegen en goed mengen. Strooi de pijnboompitten op het deeg en giet hier het honingmengsel op. Bak in de oven 30 – 35 minuten en laat de taart volledig afkoelen voor het serveren.

    Bekijk dit op mijn blog

    Bekijk mijn website "GebakEnZo"

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren