Eenvoudige bananenmuffins

    Eenvoudige bananenmuffins

    16keer bewaard
    35min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze bananenmuffins vaak als ontbijt voor mijn kinderen, daarom doe ik er niet veel suiker door. Als je ze zoeter wilt, gewoon wat meer suiker toevoegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 250 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder (ca. een half zakje)
    • een goeie snuf zout
    • 2-3 overrijpe (=bruine) bananen (ca. 300 gr), met een vork gepureerd
    • 100 gr rietsuiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 100 gr boter, gesmolten en iets afgekoeld
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een muffinvorm invetten of bekleden met papieren bakvormpjes. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
    2. Bloem, bakpoeder en zout in een grote kom goed mengen. In een andere kom met een garde bananen, rietsuiker en vanillesuiker mengen. Boter en ei erdoor roeren.
    3. Het bananenmengsel bij het meelmengsel voegen en met een spatel voorzichtig vermengen. Niet teveel roeren, het deeg hoeft niet glad te zijn, maar het meel moet wel enigszins vermengd zijn. Vul de vormpjes met het beslag.
    4. Bak de muffins ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de muffinvorm op de helft van de tijd een keer om. Steek een prikker in het midden van een muffin, als deze er schoon uitkomt is de muffin gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Gerainice
    van
    5

    maak het elke week heerlijk - 15 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren