Gemarineerde zwaardvis van de barbecue

    Gemarineerde zwaardvis van de barbecue

    12keer bewaard
    20min


    229 personen hebben dit gemaakt

    De zwaardvissteaks worden in marinade op basis van witte wijn, citroensap, knoflook en ketjap gelegd en vervolgens op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 teentjes knoflook
    • 75 ml witte wijn
    • 4 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel Knorr kruidenbouillon
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 zwaardvissteaks
    • 1 eetlepel verse peterselie ter garnering, fijngesneden (eventueel)
    • 4 schijfjes citroen ter garnering (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een glazen ovenschaal knoflook, witte wijn, citroensap, ketjap, kruidenbouillon, zout en peper opkloppen en daarin de zwaardvis 1 uur in de koeling laten marineren. Draai de vis vaak om.
    2. De barbecue goed heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. 5-6 minuten per kant roosteren en garneren met peterselie en schijfjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren