Groene aspergesalade met tomaten en parmaham

    Groene aspergesalade met tomaten en parmaham

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pecorino heeft een wat krachtigere smaak, maar Parmezaanse kaas smaakt ook erg goed bij deze aspergesalade.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr groene asperges
    • zout
    • 1 klein bakje kerstomaatjes, gehalveerd
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel balsamico
    • peper
    • 4 zeer dungesneden plakjes parmaham
    • een stuk Parmezaanse kaas of Pecorino

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De asperges voor zover nodig aan de onderkant schillen en in kleine stukken snijden. In kokend gezouten water in 3-6 minuten beetgaar koken.
    2. Olie, azijn, zout en peper mengen. Asperges afgieten en direct met de dressing overgieten. Tomaten toevoegen en voorzichtig mengen.
    3. Verdeel de parmaham over twee borden en leg de aspergesalade hierop. Met versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino bestrooien en direct opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren