Fondue met gemarineerd vlees

    Fondue met gemarineerd vlees

    1keer bewaard
    4uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze fondue is bijzonder smakelijk, omdat het vlees vantevoren 4 uur wordt gemarineerd. Voor erbij mierikswortelsaus en barbecuesaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 ml sojasaus
    • 60 ml worcestersaus
    • 2 teentjes knoflook
    • 1150 gr runderfilet, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 1150 gr varkensfilet, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • Mierikswortelsaus
    • 230 gr zure room
    • 3 eetlepels mierikswortel uit een potje
    • 1 eetlepel gehakte ui
    • 1 theelepel azijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • Barbecuesaus
    • 225 gr tomatensaus uit een pakje
    • 80 ml kant en klare steaksaus
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 2 liter plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Sojasaus, worcestersaus en knoflook in een grote, goed afsluitbare diepvrieszak doen en het vlees bijvoegen. Zak goed afsluiten en het vlees goed omrollen zodat al het vlees met de marinade is bedekt. Laat dit 4 uur marineren, draai af en toe om.
    2. In de tussentijd in een kleine kom de ingrediënten voor de mierikswortelsaus mengen. Afdekken en in de koelkast zetten.
    3. In een ander kommetje de tomatensaus, steaksaus en de bruine suiker mengen. Afdekken en in de koelkast zetten.
    4. Vlees uit de marinade halen en de marinade weggooien. Dep het vlees droog met keukenpapier.
    5. Voor elke zes personen een fonduepan nemen. In elke fonduepan 2-3 kopjes olie tot 180 graden C verhitten. Spies het vlees aan de fonduevorkjes. Iedereen kan het vlees zo gaar maken als ze zelf willen. Serveren met de sauzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren