Aspergesoep met verse asperges

    Aspergesoep met verse asperges

    57keer bewaard
    30min


    787 personen hebben dit gemaakt

    Deze aspergesoep is een van mijn lievelingssoepen en ik verheug me elk jaar weer op het aspergeseizoen, zodat ik deze soep kan maken. Ik heb ook al asperges ingevroren, zodat ik de soep later in het jaar ook nog eens kan maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr asperges, geschild en in stukjes gesneden
    • 750 ml water
    • zout
    • 1 snufje suiker
    • 40 gr + 75 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 1 eetlepel kippenbouillon
    • 1 eidooier
    • 125 ml slagroom
    • witte peper
    • een beetje versgehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Water in een pan gieten, zout en snufje suiker erbij doen en aan de kook brengen. Voeg de stukjes asperges toe en laat dit 15 minuten koken, tot de asperges zacht zijn. Afgieten, maar daarbij het kookvocht opvangen en bewaren.
    2. 40 gr boter in een pan verhotten, bloem toevoegen en onder voortdurend roeren aanbakken. Beetje bij beetje het aspergenat en de kippenbouillon toevoegen. Het geheel even aan de kook brengen.
    3. In de tussentijd de eidooier met de slagroom loskloppen. Zet het vuur lager van de soep en roer het ei-slagroommengsel door de soep. De soep mag nu niet meer koken, anders stolt het ei. De resterende boter in de soep laten smelten en met zout en peper verder op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met wat gehakte peterselie.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (11)

    JanSpoorenberg
    74

    Ik ben al lang op zoek naar een lekker recept voor aspergesoep. Het draaide altijd uit op veel boter en zout en het gevoel dat het het toch niet was. Nu heb ik het recept gevonden. Echt lekker! Bedankt Corinna! - 03 mei 2014

    TinavanLent
    31

    Makkelijk te maken en heeeeeeel erg lekker! - 14 mei 2013

    Mayonees
    van
    24

    Dit recept is zo makkelijk en de soep is echt heerlijk. Zelfs de kinderen vroegen om een 2de en 3de kom soep Ik heb de hoeveelheden verdubbeld, behalve de room. Daar heb ik 200 ml van gebruikt (ipv 250ml) - 19 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren