Amerikaanse jumbo driedubbele chocolademuffins

    Amerikaanse jumbo driedubbele chocolademuffins

    58keer bewaard
    50min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Lekker veel chocola, maar niet te vet, en eenvoudig te maken! En als ik jumbo zeg, dan bedoel ik ook jumbo, deze muffins zijn echt enorm groot. Je kunt van het beslag ook 6 kleinere muffins maken als je wilt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 jumbo muffins (5 x 5,5 cm muffinvormpjes)

    • 250 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 50 gr cacaopoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 100 gr zure room
    • 60 ml plantaardige olie
    • 2 middelgrote eieren
    • 100 ml halfvolle melk
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1/2 theelepel chocolade extract
    • 3 eetlepels pure chocolate chips (of verbrokkelde chocola)
    • 3 eetlepels witte chocolate chips (of verbrokkelde chocola)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm je oven voor op de hoogste stand (de temperatuur wordt lager gezet als de muffins de oven in gaan). Zet papieren vormpjes in een muffinbakvorm en zet apart.
    2. Zeef in een kom de bloem, suiker, cacao, bakpoeder en baksoda samen en zet apart.
    3. Meng in een andere kom de natte ingrediënten: zure room, olie, eieren, melk, vanille en chocolade extract en meng dit goed door.
    4. Voeg dan door een zeef de droge ingrediënten bij de natte en voeg daarna de chocolate chips toe. Roer slechts 12 keer met een spatel door.
    5. Schep het beslag in de muffinvormpjes zodat ze elk voor 3/4 zijn gevuld en zet ze in het midden van de oven. Zet de temperatuur lager naar 190 graden C en bak de muffins 25-30 minuten totdat de bovenkant stevig is.
    6. Zodra de muffins zijn gebakken, laat je ze 1-2 minuten in de vorm afkoelen (dan kun je ze er makkelijker uithalen), haal ze eruit en laat ze op een rooster nog 10 minuten afkoelen. Serveer ze als ze nog warm zijn, mmm!

    Tips

    Zet een ovenschaal met water onderin de oven als je de muffins bakt, zo blijven de muffins heerlijk klef.

    Houd de zeef hoog boven de kom als je de droge ingredienten zeeft, zo krijg je mooie 'lichte' muffins.

    Om de chocolatechips hun vorm te laten houden, kun je ze invriezen voor gebruik.

    ERG BELANGRIJK! roer het beslag slechts 12 keer door, dit is de sleutel tot goeie muffins.

    Ik hou van zachte muffins, dus doe ik ze terwijl ze afkoelen in een afsluitbare trommel, dit houdt ze lekker zacht en klef.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    Supper makelijk en supper lekker!!!! - 03 jan 2012

    1

    deez muffin whauhahauw is goed kwailteit ik zeg jouw wollah ik ga maken en lekkah eten goed prijs - 18 feb 2015

    MagreetWolters
    0

    Zure room? Is dit hetzelfde als slagroom - 12 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren