Kip Tikka Masala

    Kip Tikka Masala

    159keer bewaard
    40min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Een mild pittige curry rijk van smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, in blokjes van 2,5 cm gesneden)
    • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
    • 2,5 cm gember, grof gehakt
    • 400 gr blikje tomatenblokjes
    • 4 eetlepels yoghurt
    • 1 ui, gehakt
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels masala curry pasta
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel bloem
    • 50 ml water
    • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
    • korianderblaadjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de tomaten, knoflook, gember en yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad geheel, zet apart.
    2. Verhit olie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak dit 3-4 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
    3. Roer de massala curry pasta erdoor en bak nog eens 1 minuut op middelhoog vuur door, onder voortdurend roeren.
    4. Voeg het tomatenmengsel en de kip toe aan de pan en mix door. Bestrooi met zout en peper. Meng de bloem met het water en roer dit door de pan, die van het vuur af is gehaald. Zet de pan weer terug op het vuur en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Strooi de gehakte koriander erdoor en dien op, gegarneerd met wat korianderblaadjes.

    Serveersuggestie

    Serveer met naan en mangochutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    van
    14

    - 30 dec 2012

    van
    11

    Heerlijk recept! Heb er echt van genoten - 27 jul 2014

    van
    4

    Heel erg lekker, met sperzieboontjes en basmatirijst. Wel goed pittig! Te pittig voor onze peuter. - 24 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren