Andijvie met gemarineerde tofu en rijst

    Andijvie met gemarineerde tofu en rijst

    5keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een makkelijke, snelle, gezonde maaltijd. En nog veganistisch ook.

    Heyya Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr tofu
    • 75 ml tamari
    • 2 koffielepels sambal
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 stronk andijvie
    • 1 grote ui
    • 2 tenen knoflook
    • 2 koffielepels kerriepoeder
    • 1 scheut tamari
    • handjevol rozijnen
    • 1 pak zilvervliesrijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Laat tofu uitlekken en snij in blokjes van 1 cm. Doe de tamari, sambal en gemberpoeder in een schaal en doe daar de tofublokjes bij. Laat ongeveer een uur marineren (of langer).
    2. Snijd de andijvie in fijne reepjes en was deze en laat 'm uitlekken. Snipper de ui en pel de knoflook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de gemarineerde tofublokje krokant in een koekenpan met wat olie.
    3. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook in wat olie en voeg na enige tijd de kerriepoeder toe. Nadat de kerrie een minuutje heeft meegebakken voeg dan de andijvie toe. Laat deze slinken. Voeg scheutje tamari toe en het handjevol rozijnen. Laat een minuut of vijf a tien de smaken met elkaar vermengen op laag vuur.
    4. Als de rijst klaar is en de tofublokjes krokant zijn voeg ze dan aan het ui/andijviemengsel toe en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren