Salade met walnoot en geroosterde ui dressing

    Salade met walnoot en geroosterde ui dressing

    18keer bewaard
    1uur20min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van deze salade is de dressing. Hij is over elke salade lekker en ik gebruik bij voorkeur grote uien omdat die een sterke smaak hebben. Voeg voor extra smaak eventueel een stukje geitenkaas toe.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 grote uien, in partjes
    • 250 ml olijfolie, apart te verwerken
    • 1 eetlepel suiker
    • 125 ml kippenbouillon
    • 6 eetlepels sherryazijn
    • 700 gr gemengde groene sla
    • 120 gr geroosterde walnootstukjes
    • 1/2 rode ui, in dunne schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Leg de uien met de gesneden kant naar onder op een bakplaat. 2 eetlepels olie erover gieten en bestrooien met suiker. 30 minuten bakken. De uien omdraaien en in ong. 30 minuten bruin en gekarameliseerd laten worden. Apart zetten om te laten afkoelen.
    3. De uien met resterende olie, bouillon en azijn in een keukenmachine tot een glad en dik mengsel pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Afdekken en in de koelkast koud laten worden.
    4. In een grote saladekom sla, 1/2 van de walnoten en 1/2 rode ui vermengen. Voldoende dressing toevoegen om de sla een laagje te geven. Resterende walnoot en rode ui erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    de salade is erg lekker en fris - 18 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren