Courgette-linten met geitenkaas

    Courgette-linten met geitenkaas

    10keer bewaard
    35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ik bedacht dit recept toen ik een paar hele grote courgettes ontdekte in de tuin. Ik voeg soms ook wel gekookte kip toe om er een makkelijk eenpansgerecht van te maken. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je ook feta of een goede Parmezaanse kaas gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 60 gr fijngehakte sjalotten
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt, of naar smaak
    • 1/2 theelepel chilivlokken, of naar smaak
    • 120 ml kippenbouillon
    • 2 grote courgettes, in lange dunne plakken (linten) gesneden met een groenteschaaf.
    • 60 ml dungesneden basilicumblaadjes
    • 70 gr geitenkaas, verkruimeld
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur tot de boter smelt; bak hierin de sjalotjes tot ze zacht zijn, in 5 minuten.
    2. Roer de knoflook en chilivlokken erdoor; roerbak tot de knoflook begint te geuren en zacht wordt, in ongeveer 3 minuten.
    3. Schenk de kippenbouillon in de pan en voeg de courgette linten toe en bak deze, onder af en toe roeren, tot de bouillon kookt en de courgette gaar is, maar niet te zacht, in ongeveer 4 minuten.
    4. Haal van het vuur, bestrooi met zout en peper en basilicum en de verkruimelde geitenkaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Courgette lekker gemaakt met geitenkaas... een goed bijgerecht! - 05 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren