Courgette-linten met geitenkaas
1 / 1 Foto van:  sassyoldlady
Blader

Courgette-linten met geitenkaas

  • 4 1
  • 6
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 35min

Ik bedacht dit recept toen ik een paar hele grote courgettes ontdekte in de tuin. Ik voeg soms ook wel gekookte kip toe om er een makkelijk eenpansgerecht van te maken. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je ook feta of een goede Parmezaanse kaas gebruiken.

SweetBasil

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 60 gr fijngehakte sjalotten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt, of naar smaak
  • 1/2 theelepel chilivlokken, of naar smaak
  • 120 ml kippenbouillon
  • 2 grote courgettes, in lange dunne plakken (linten) gesneden met een groenteschaaf.
  • 60 ml dungesneden basilicumblaadjes
  • 70 gr geitenkaas, verkruimeld
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur tot de boter smelt; bak hierin de sjalotjes tot ze zacht zijn, in 5 minuten.
  2. Roer de knoflook en chilivlokken erdoor; roerbak tot de knoflook begint te geuren en zacht wordt, in ongeveer 3 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon in de pan en voeg de courgette linten toe en bak deze, onder af en toe roeren, tot de bouillon kookt en de courgette gaar is, maar niet te zacht, in ongeveer 4 minuten.
  4. Haal van het vuur, bestrooi met zout en peper en basilicum en de verkruimelde geitenkaas.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

0
van victor

Courgette lekker gemaakt met geitenkaas... een goed bijgerecht! - 05 aug 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties