Enchiladas met courgette

    Enchiladas met courgette

    3keer bewaard
    50min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische enchiladas zijn eenvoudig te maken en erg lekker en vullend. Je kunt de ingrediënten ook gemakkelijk aanpassen. Ik voeg er vaak champignons of andere groenten aan toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook
    • 370 gr courgette, in blokjes
    • 35 gr blokjes groene peper uit blik
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/8 theelepel zwarte peper
    • 240 ml melk
    • 35 gr blokjes groene peper uit blik
    • 115 gr geraspte kaas
    • 8 bloemtortilla's
    • 60 gr geraspte kaas
    • 270 gr tomaten, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een oven voor op 200 graden C. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn, in ongeveer 5 minuten. Roer de courgette, 35 gr groene pepers, 1 theelepel chilipoeder en 1/4 theelepel zwarte peper erdoor. Bak dit tot het zacht geworden is, in 3-5 minuten. Haal het courgette-mengsel uit de pan en hou apart.
    2. Smelt boter in de koekenpan op middellaag vuur. Roer de bloem, zout, resterende 1 theelepel chilipoeder en 1/8 theelepel peper erdoor. Roerbak dit nog een minuut. Schenk de melk erbij, klop dit met een garde door tot het dik wordt, na 3-5 minuten. Roer de resterende 35 gr groene pepers en 115 gr geraspte kaas erdoor.
    3. Schenk de helft van de kaassaus door het courgettemengsel. Verdeel het mengsel over de 8 tortilla's en rol ze op. Leg de opgerolde tortilla's in een ingevette ovenschaal en schenk de resterende kaassaus eroverheen. Dek af en bak in de voorverwarmde oven tot ze heet zijn, ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven, bestrooi met 55 gr geraspte kaas en de tomatenblokjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren