Salsa verde

    (50)

    Deze groene pittige saus is heerlijk bij taco's. Mijn schoonmoeder komt uit Mexico en heeft me uitgelegd hoe je dit maakt. Ik heb een paar dingen toegevoegd om het nog beter te maken.


    43 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 10 tomatillo's, zonder vliesje en afgespoeld
    • 8 serrano chilipepers (of rode pepers), in plakjes
    • 1 ui, in plakjes
    • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
    • 2 eetlepels zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Leg de tomatillo's, serrano pepers, ui en knoflook in een sauspan en voeg water toe tot het net bedekt is. Strooi zout erover, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat koken tot de tomatillo's zacht zijn en een beetje bruin geworden, in 20-30 minuten. Voeg meer water toe indien nodig om het mengsel niet te laten aanbranden.
    2. Schenk de gekookte groenten in een blender en pureer tot een glad geheel.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (50)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties