Beoordelingen & opmerkingen (5)

Aardbeien-slagroomtaart met frambozenlaag

Bekend als Deense verjaardagstaart, maar deze traditionele laagjescake is populair in heel Scandinavië in enigszins verschillende vormen. De taart bestaat uit drie lagen cake, elk bestreken met een andere vulling zoals roomvulling of frambozenjam en het geheel bestreken met slagroom. Voor het beste resultaat bak je de cake een dag vantevoren.
Beoordelingen (5)


10 jun 2010
Beoordeeld door: Chantal
Wel even een werkje (die drie aparte cakes bakken), maar ongelooflijk lekker! Als je een snelle versie wilt maken, kun je misschien de cake wel in 1 keer bakken, en daar dan drie lagen van snijden. Ik weet niet of dat met de smaak iets doet.
 
18 feb 2013
Beoordeeld door: vanles
dit is een heerlijke taart! ik heb de hoeveelheden gehalveerd, de taart in 2 delen gesneden en de roomvulling en frambozenvulling gecombineerd. Was heerlijk, en zag er zo mooi uit! Dank je wel! Het is eventjes werk, maar wel makkelijk te maken. O ja, de frambozenvulling was idd te veel. Misschien 2/3 van de benodigdheden gebruiken.
 
22 jul 2012
Beoordeeld door: minouuchee
wel raar van de framboze vulling wij hadden meer dan de helft over...
 
20 aug 2014
Beoordeeld door: JudithDalm
Hele lekkere taart. Ik had alleen niet zoveel tijd, dus heb een makkelijke variant gemaakt. Ik heb de cake in één keer gebakken en daarna in 3 delen gesneden , dat scheelt een hoop tijd. In plaats van de roomvulling heb ik banketbakkersroom gebruikt.
 
04 jun 2014
Beoordeeld door: stijn258
Mijn roomvulling was de eerste keer geshift, ook al had ik letterlijk alles gevolgd. Dus ben ik herbegonnen met het recept van Sos Piet. http://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/creme-patissiere-banketbakkersroom Het resultaat was direct goed! De cake heb ik in 3 keer gebakken, want het leek me haast onmogelijk 1x alles te bakken en het mooi in 3 te snijden zonder hulpmiddeltjes. In totaal toch zeker 2uur aan bezig geweest en het resultaat mag er zijn.
 

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht

User's IP: 54.159.94.253