Kip kerrie à la Ali
1 / 1 Foto van:  Ali
Blader

Kip kerrie à la Ali

Rijst met een kip kerrie saus en ananas.

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 l kippenbouillon
  • 4 st. kipfilet
  • 1 ui
  • 100 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 4 theelepes hot kerrie
  • 8 schijven ananas
  • pak(je) rijst

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Kook de kip gaar in ruim 1 liter water en voeg hieraan kippenbouillon uit een potje (of blokjes) toe.
  2. Kook intussen de rijst gaar.
  3. Fruit de ui in een beetje boter om die later toe te voegen aan de roux.
  4. Maak de roux als volgt: laat de boter smelten in een pannetje en voeg dan de bloem toe.
  5. Al roerend de bouillon toevoegen (waarin de kip is gekookt) tot er een smeuige roux is ontstaan.
  6. Voeg hieraan de gefruite ui en de kip (in kleine stukjes gesneden) toe.
  7. Dan nog de hot kerrie er door roeren (eventueel naar smaak de hoeveelheid aanpassen) en even laten doortrekken.
  8. Met rijst en schijven ananas serveren.

Andere ideeën

In plaats van de gekookte kip door de saus te doen kun je ook wat minder kip door de saus doen en er gebakken of gegrilde kip bijgeven

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties