Gepaneerde basilicumkip

    Gepaneerde basilicumkip

    4keer bewaard
    55min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke goudbruine kippenbouten vol smaak in een paneerlaagje met basilicum en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ei
    • 7 eetlepels extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 50 gr paneermeel
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 kg kippenbouten zonder vel
    • 4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. In een middelgrote kom ei en room stevig door elkaar kloppen. In een aparte middelgrote kom paneermeel, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, zout en peper mengen.
    3. De kip afspoelen en droog deppen. Elke bout in het eiermengsel deppen en royaal met paneermeel bestrooien. De olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur verhitten en daarin de kip 5 minuten per kant bakken tot beide zijden goudbruin en krokant zijn. Leg de kip in een ovenschaal en afdekken met aluminiumfolie.
    4. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens het aluminiumfolie verwijderen en onbedekt nogmaals 15 minuten bakken tot de kip bruin is en het vleessap helder.

    Tip:

    Je kunt ook kipfilet gebruiken voor dit recept. Als er iets overblijft: heerlijk op brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren