Pasta met tuinbonen al kerrie

  45 minuten

  Tuinbonenpuré, in Italië 'puré di fave' genoemd, is een typisch Pugliees gerecht. Je maakt het met gedroogde 'fave' en niet met verse, die ik gekocht had. De verse tuinbonen kregen echter een mooie andere bestemming: doppen en dan samen met kerriepoeder en een ui door de pasta.

  rokus2000

  Trentino-Alto Adige, Italië
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 800 gr. verse grote tuinbonen (fave)
  • 1 ui (geel)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 8 eetlepels olijfolie extra vergine
  • naar smaak zout
  • 200 gr. pasta

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwijder de tuinboonzaden uit de peul en ontdoe ze van hun gele navel.
  2. Laat de zaden 10 minuten weken in water.
  3. Snipper een ui. Verwarm in een koekepan 8 eetlepels olijfolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui en een eetlepel kerriepoeder.
  4. Haal de tuinboonzaden uit het water en voeg ze toe aan de ui met kerriepoeder in de koekepan. Voeg direkt één tot anderhalve soeplepel heet water toe.
  5. Laat het geheel 10 minuten koken, onder af en toe roeren. Voeg zout toe. Voeg eventueel wat heet water toe voordat het geheel droogt begint te koken.
  6. Haal bijna alle bonen na 10 minuten uit de koekepan. Pureer ze na een klein beetje water te hebben toegevoegd met behulp van de staafmixer.
  7. Doe de puree terug bij de resterende bonen in de koekepan, roer ze door elkaar en laat ze nog een minuut of 10 door verwarmen op een laag vlammetje. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Ook in dit stadium kun je nog wat druppels water toevoegen als de puree te droog dreigt te worden
  8. Laat ondertussen in een kookpan water aan de kook komen, voeg zout toe en pasta. Laat koken zoals op het pak is omschreven.
  9. Giet de pasta af als ze gaar is. Voeg de pasta daarna aan de puree toe, roer het op een laag vlammetje goed door elkaar en serveer het.
  10. Smakelijk.

  Tip

  Voor de pasta raad ik een 'korte' pasta aan, zoals de 'rigatoni' of de 'penne' van Barilla.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)